Wouter Vloothuis kampioen

Wouter Vloothuis

Afgelopen week bereikte ons het droevige maar helaas onvermijdelijke nieuws dat Wouter Vloothuis op 13 februari 2020 op 58-jarige leeftijd is overleden.
Wouter kreeg in oktober 2018 te horen dat hij ongeneeslijk ziek was en de prognose dat hij nog 4 maanden te leven had. Hij wenste zich hier niet zomaar bij neer te leggen en koos ervoor om een aantal chemokuren te ondergaan. Deze sloegen gelukkig aan waardoor zijn leven met een jaar verlengd werd. In dit jaar bleef hij zoveel als mogelijk was op de maandag of dinsdagavond naar onze club komen om nog lekker een balletje te slaan.
Sinds november 2014 was Wouter lid van Jovo. In de eerste periode wilde hij alleen trainen om weer een beetje zijn oude gevoel terug te krijgen, hij had vroeger op landelijk niveau gespeeld. In het najaar van 2015 speelde hij zijn 1e competitiewedstrijden in de 3e klasse in Jovo 4 met Antoon, Alfons en Raymond en werd meteen kampioen met dit team.
Na één seizoen met Bob, Frederik en Arnold in de 2e klasse, speelde hij de jaren daarna meerdere seizoenen 1e klasse samen met Edward en mij in Jovo 1. In het najaarsseizoen van 2018 speelde hij zijn laatste competitiewedstrijd.
Wouter was als speler altijd zeer gedreven, fanatiek en een echte liefhebber van het spelletje, maar vooral ook een hele goede speler met een fantastische techniek. Op de trainingsavonden wilde hij graag met iedereen spelen, ook tegen de mensen die qua tafeltennisniveau wat minder waren. “Dan moet ik er gewoon voor zorgen dat ik de ballen niet te moeilijk aangeef en dat ik zelf geen fouten maak” heb ik hem geregeld horen zeggen.

Ook als mens was Wouter prettig in de omgang en een leuke gesprekspartner. Op competitie-avonden bleven we na de wedstrijd vaak tot in de kleine uurtjes en had hij vaak mooie verhalen over zijn ICT-werkzaamheden bij ING, zijn andere sporten zoals mountainbiken en skiën en raakte hij niet uitgepraat over de vele mooie reizen die hij gemaakt had.
Op 21 februari 2020 hebben een hoop Jovo-leden de afscheidsplechtigheid bij het Rijk van de Keizer bijgewoond.
We zullen Wouter missen op de club.

Luuk Krom