Zoals gebruikelijk is het seizoen afgesloten met het JOVO-Open dubbelkampioenschap (foto’s). Aanvankelijk was het aantal inschrijvingen zo laag, dat we ons afvroegen, of we het wel door zouden laten gaan. Veel leden bleken net op vakantie. Gelukkig werd er een eindsprint ingezet en deden er toch nog 16 koppels mee, een ideaal aantal voor mij als de organisator. Onder hen veel vertrouwde gezichten van vroeger.

Toen Piet en Maarten Verdouw binnenkwamen, begroette ik hen met de opmerking: ‘Hé, daar hebben we het komische duo’, niet wetende, dat zij even later als clown verkleed hun wedstrijden zouden spelen. Altijd lachen met die twee!

Over het algemeen waren de krachtsverschillen in de 1e ronde groot, al waren er een paar spannende partijen. Grootste verrassing was de overwinning van Renske en Egon op Fernando en Martin. Die laatsten twee hadden het duidelijk te licht opgenomen, maar zouden echter behoorlijk wraak nemen in de wedstrijd om de 5e en 6e plaats.

Iedereen kon lekker veel spelen, maar men had nog voldoende tijd over voor een heerlijk koel drankje (wat was het warm, hè) en voor de heerlijke hapjes, die barmannen René en Luuk voor ons klaar hadden gemaakt. Het was een leuke combinatie van JOVO- en familieleden en diverse oud-leden, waardoor het weer een ouderwetse gezellige avond werd, waarbij het plezier belangrijker was dan het winnen. Nou ja, op een kleine uitzondering na dan.

Ik ga je niet vermoeien met allerlei uitslagen, maar wil je het resultaat van de finale echter niet onthouden. Het was een wedstrijd, die een finale waardig was, met prachtig spel van beide teams en veel spanning. Antoon Buffing speelde met oud-lid Erik van den Broek en Bob Lei speelde met oud-lid André de Jong. Het blijft verrassend, hoe goed die oud-leden na al die jaren nog spelen, zonder noemenswaardige training. In het begin oogt het nog wat stroef, maar gedurende het toernooi zie je weer de oude klasse bovenkomen. Het spel golfde op en neer en na 3 games hadden Antoon en Erik een 2-1 voorsprong. Ook in de 4e game ging het geweldig en namen ze een 8-2 voorsprong. Weg was de concentratie en binnen enkele minuten stonden ze opeens met 8-9 achter en verloren uiteindelijk, na een prachtige strijd over en weer met 13-15. In de 5e game liepen Bob en André snel uit naar 1-4, maar ook zij konden die voorsprong niet vasthouden. Antoon en Erik kwamen langszij bij 5-5 en denderden gelijk door naar een 11-7 winst. Nogmaals gefeliciteerd heren! Het combiteam Arnold, Dirk en Jasper werden uiteindelijk 3e.

Het was een prachtige afsluiting van een zeer geslaagde avond. Voor mij was het bitterzoet, want dit was mijn laatste activiteit voor JOVO. Na zo’n 50 jaren vind ik het mooi geweest en stop niet alleen als toernooi-organisator, maar ook als archivaris. Misschien kom ik nog eens langs tijdens een of ander toernooi en anders zie je mij over 5 jaar, als JOVO 75 jaar bestaat. Dat wil ik natuurlijk niet missen. Het gaat jullie goed.

Ruud van Wees